Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
 

Titlul paginii web

 

pentru tineri

crede-ti ca video-chat-ul cu profi porno este daunator

 
 
Pe măsură ce apar noi tehnici de măsurare şi analiză, oamenii de ştiinţă obţin din ce în ce mai multe informaţii despre uriaşele forţe care acţionează în interiorul planetei. Jules Verne descria nucleul Pămîntului ca pe un fantastic regat al întunericului. Astăzi ştim că lumea de sub picioarele noastre este departe de a fi un loc potrivit pentru excursii plăcute. Cum arată însă cu adevărat centrul Pămîntului?

Planeta Albastră, a cincea ca dimensiune în sistemul nostru solar, are aproximativ 40 076 km în circumferinţă, 12 756 km în diametru şi o vechime estimată la 4,6 miliarde de ani. Scoarţa ei însă este comparativ mai recentă – are numai 500 milioane de ani şi constituie doar 2% din greutatea totală a Pămîntului. Scoarţa Pămîntului este formată predominant din oxigen (46%) şi siliciu (28%). Grosimea ei variază între 0 şi 70 km sub continente şi între 5 şi 11 km sub oceane.

Pînă acum, am ajuns la o adîncime de numai cîţiva kilometri în străfundurile Pămîntului. Cea mai adîncă gaură de foraj a fost făcută în peninsula rusă Kola. Această gaură depăşeşte cu puţin 12 km. Cum Pămîntul are peste 6 300 km de la suprafaţă la nucleu, adîncimea acestor foraje este mai puţin impresionantă decît ar părea la prima vedere. Să presupunem însă că vom putea atinge cîndva nucleul Pămîntului. Ce ne putem aştepta să găsim acolo ?
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one